Menghadapi Masalah Dengan Muat Turun Muzik? Baca Petua Ini

Tuomas Kantelinen Muzik Lirik
Lirik Muzik Tuomas Kantelinen

Muat turun muzik : di mana saya mesti bermula? Bagaimanakah saya boleh mencari semua lagu yang saya ingin muat turun? Di manakah tempat terbaik untuk melihat? Apa lagi yang perlu saya ketahui untuk menjadikan proses itu sekeping kek? Artikel ini akan memberitahu awak semua yang awak perlu tahu.

Sentiasa pastikan awak memuat turun muzik awak daripada tapak web yang sah. Jika awak memuat turun muzik secara haram, awak boleh dikenakan denda yang berat. Dalam banyak kes, awak boleh didenda sehingga RM500 setiap lagu. Artis layak dibayar untuk muzik yang mereka hasilkan, jadi muat turun hanya salinan sah lagu yang awak gemari.

Pratonton dan Dengar Lagu Sebelum Membeli

Sebelum membeli album secara keseluruhan, pastikan awak menggunakan ciri pratonton. Dengan cara ini awak boleh mendengarnya sebelum awak membeli. Kebanyakan tapak muat turun akan memberi awak pilihan untuk melakukan ini. Ini akan membantu awak mengelak daripada Kkarchitect membeli keseluruhan album muzik yang awak tak suka.

Jika awak pengguna produk Apple, awak perlu menyemak iTunes untuk muat turun muzik awak. Muat turun iTunes akan memberi awak pengalaman muzik yang lancar merentas Mac, iPhone dan iPad awak. awak tak perlu risau tentang penukaran atau tempat untuk memuat turun muzik sekali lagi kerana semuanya akan berada dalam ekosistem yang biasa awak lakukan.

Lihat Reputasi Tapak Web Sebelum Memuat Turun Muzik

Apabila awak mencari tapak web untuk muat turun muzik, pastikan awak memuat turun daripada pengedar yang bereputasi. Terdapat keadaan apabila pengguna telah memuat turun perisian hasad bersama-sama dengan trek lagu. Ini tak akan berlaku pada pengedar muzik digital yang terkenal dengan reputasi yang baik. Simpan fikiran ini sebelum awak mengklik pada butang muat turun.

Jika awak memuat turun banyak lagu, awak mungkin lebih baik menggunakan perkhidmatan langganan. Perkhidmatan langganan ini membolehkan awak memuat turun lagu dengan bayaran bulanan. awak memuat turunnya untuk permainan luar talian sama seperti muat turun yang dibeli. Ia ialah cara yang jauh lebih murah untuk membina pustaka muzik awak.

Jangan Sekali-kali Muat Turun Muzik Tak Rasmi

Keselamatan ialah kunci apabila memuat turun muzik. Ini bermakna awak tak sepatutnya memuat turun sebarang muzik secara percuma jika ia tak ditawarkan secara langsung oleh artis, syarikat produksi atau beberapa syarikat promosi lain. Jika awak berbuat demikian, ia ialah menyalahi undang-undang dan awak boleh menghadapi denda besar jika awak ditangkap.

Cuba dapatkan muzik berkualiti terbaik di luar sana. Semak kelajuan main kb sesaat fail muzik. Lebih besar nombor, lebih jelas trek akan berbunyi.

Memuat Turun Muzik Pada PC Disyorkan Untuk Mengaktifkan Anti-Virus

Jangan sekali-kali memuat turun sebarang muzik tanpa mempunyai program antivirus semasa yang dijalankan pada komputer awak. Ini penting kerana ia akan melindungi komputer awak dalam dua cara semasa memuat turun fail muzik. Mula-mula, ia mengimbas fail untuk memastikan ia selamat, dan jika apa-apa dimuat turun yang tak selamat, program virus mengesan ini dan boleh mengalih keluar virus atau fail berbahaya.

Jika awak mempunyai peranti Android, Google mempunyai perkhidmatan muzik yang mungkin terbaik untuk awak. Ini boleh membantu awak menjimatkan banyak masa dan wang semasa memuat turun. Pada kadar yang sangat murah, ia bagus untuk membina perpustakaan muzik itu.

Pastikan Google Firewall Membenarkan Muat Turun

Jika awak menghadapi masalah memuat turun dengan program peer to peer, semak tembok api awak. Melainkan awak membenarkan program ini, awak tak akan dapat melakukan sebarang muat naik atau muat turun. Windows dilengkapi dengan tembok api terbina dalam, dan ini perlu diubah untuk membolehkan tindakan program awak.

Lihat dalam talian untuk mengetahui lebih lanjut tentang mengubah kelajuan rangkaian awak. Kemungkinan besar komputer awak tak dioptimumkan di luar kotak. Ini bermakna awak perlu belajar sedikit tentang perubahan ini pada tetapan awak untuk mendapatkan muat turun terpantas untuk keperluan muzik dalam talian awak. Maklumat tersuai untuk tetapan komputer awak boleh didapati di internet.

Amazon Juga Apl Terbaik Untuk Muzik

Walaupun iTunes ialah nama yang paling menonjol dalam dunia muat turun muzik, ia bukan satu-satunya pemain di bawakr ini. Amazon juga menjalankan perkhidmatan mp3 digital yang menampilkan muzik mampu milik dan pangkalan data yang besar. Malah, Amazon juga mempunyai beberapa bahan yang awak tak dapati di iTunes.

Bandingkan perkhidmatan langganan. Memuat turun lagu secara sah dan secara individu boleh mendapat harga yang mahal. Dalam pasaran hari ini, awak boleh melanggan kedai muzik dalam talian, dan ia akan menjimatkan banyak wang awak. Semak had muat turun apabila awak membeli muzik daripada tapak.

Lebih Baik Muat Turun Muzik Daripada Mainkan Muzik

Adakah awak menghadapi kesukaran memilih antara memuat turun dan menstrim muzik awak? Realitinya ialah awak tak mungkin mempunyai ruang untuk menyimpan banyak lagu yang hebat. Walau bagaimanapun, sambungan Internet mesti tersedia untuk penstriman yang berjaya, dan menggunakan telefon bimbit awak untuk penstriman akan menyebabkan awak dikenakan bayaran kerana penggunaan lebar jalur yang melampau. Ini menjadikan keputusan itu lebih sukar dan bersifat individu.

Jangan Tertipu Untuk Memuat Turun Muzik Percuma

Beli muat turun muzik hanya dari tapak yang membolehkan awak bekerja secara langsung dan bukannya menggunakan perisian tambahan. Kebanyakan orang sedar bahawa tapak terkenal seperti iTunes selamat, tetapi itu tak bermakna semua tapak selamat. Berhati-hati apabila menggunakan tapak yang tak diketahui. Apabila perkhidmatan mengatakan ia percuma, awak mungkin akan memuat turun perisian berbahaya.

Jika awak mempunyai, atau ingin memiliki, perpustakaan MP3 yang besar, simpannya pada iCloud. Ini membolehkan awak mengakses semua lagu awak daripada mana-mana peranti yang dilog masuk ke iTunes. Walaupun awak tak boleh memainkan muzik tanpa sambungan Internet, awak juga tak perlu menunggu lagu untuk memuat turun dan menyumbat peranti awak.

Muzik Pada CD Akan Lebih Baik Daripada Telefon Mudah Alih

Mesti tahu bahawa walaupun muat turun muzik boleh berkualiti tinggi, ia tak akan mempunyai jenis kualiti yang sama seperti yang awak akan dapat daripada CD. Banyak muat turun muzik jarang mendekati kualiti CD walaupun ia dirobek terus dari cakera. Ini mungkin bukan pilihan terbaik untuk sesetengah pencinta muzik yang gemar.

Dengan begitu banyak maklumat dalam fikiran, awak mesti bersedia untuk pergi dan memuat turun muzik sekarang. Hanya letakkan setiap petua untuk digunakan, satu demi satu, dan awak akan mendapati proses itu benar-benar pantas. Ini bermakna awak boleh mendengar lagu yang hebat dengan mudah pada peranti terbaharu awak hanya dengan menggunakan pengetahuan baharu awak.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *